Özgürlük

|

Yazamadım, çizdim.

16 yorum:

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Ama süper çizmişsin.:) Of of çizgiler de güzel, anlattıkları da güzel, herşey bi başka güzel olmuş. Değişik yorumlar, değişik bakış açıları dedik, ama bu en değişiği olmuş. Ellerine sağlık.:)

sessiz balik dedi ki...

yaaa keşke ben de hiç bişey yazamasam da böyle çizebilsem yaaa
ne kadar çok şey anlatmışsın

Geveze Kalem dedi ki...

Sevgili İncegül, aslında üstünde durmadan karaladım desem yeridir. Aklımdaki resim daha detaylıydı ama 'Özgürlük' kelimesi beni günlerdir öyle köle etmişti ki, yazamadığım sürece epey sıkıntı yapmıştım. Bugün kendimi bir önceki postla da oyaladığımı fark edince hemen elimden çıksın istedim.:) Ve şimdi özgürüm!;-)

Özlem'ciğim, senin şiir yazabilme becerine de ben sahip olabilmek isterdim. Biliyorum sen iki üç satırla çok şey anlatırsın bir şiir içinde.;-)

etki alanı dedi ki...

Vaww!
Bence son noktayı koymuşsun...
İyiki bu kelimeyi bulmuşum..Yoksa senin bu yönünü göremeyecektik..
Bravooooo...
TüTü

Geveze Kalem dedi ki...

Ah Tütü ah, anamızı ağlattın bu kelimeyle, ne zormuş yahu!:)
Sen bu çizimle diğer yönümü değerlendirme, vallahi çarçabuk karaladım.:)

Derin Sularda dedi ki...

Sema'cım çok ama çok güzel bir çizim ve çok ince bir anlatım olmuş. Eline sağlık :))) Ayrıca bu kelime beni de cidden yordu, neredeyse iyiki atlattık diyeceğim, hatta geçmiş olsun falan :)))

Bu arada bir alttaki postuna hazır buradan açılmışken yazayım yorumumu; (çok fırsatçı hissettim kendimi yahu )

Neyse; sessiz balık'ın ilk iki paragrafını bende yazmışım kabul et (hazıra da kondum ) diziyi sırf Kibariye'nin sesine katlanamadığım
için seyredemediğimi de itiraf ediyorum... Ama şunu anladım ki yaş kaç olursa olsun, yer mekan fark etmez bir anne ve baba için evlatları hakkında konuşmaktan daha zevkli bir şey yok demekki (bizim maillerin bile yarısını onlar işgal etmiyorlar mı?) ve tabiki başarılı olmaları isteği, işte onun içimizdeki gizli varlığı asla inkar edilemez:)))

Adsız dedi ki...

Yazarken keskin gördüğümüz kalemin çizerken de öyleymiş..

Geveze Kalem dedi ki...

Haklısın Dilek, geçmiş olsun.(Görürsün gününü Tütü, ben de sana uğraştıran bir kelime bulmaz mıyım:P)
Gerçekten Dilek , biz ilk başlarda öykü, senaryo falan yazışıyorduk. Bir kere bıdıklardan bahsetmeye başladık mı bitti gitti hepsi.:))
Hem bizim hem kendi gönüllerine göre bir hayat yaşarlar dilerim...

Hüzünbaz, :)))güldürdün beni.:)))

Ebru Oğuş dedi ki...

ya sema her gün yeni şey keşfediyorum hakkında ama bu müthişti!!

Unknown dedi ki...

çok güzel, eline sağlık... Aslında herbirimiz kafesteki kuştan farksızız dedirtiyor, yani konuşan bir resim...
çok hoş ve çok doğru...
özgürlük üzerine bütün yazılanların özeti gibi...
sevgiler...

Geveze Kalem dedi ki...

Ebru'cuğum görüştüğümüz zaman bak sana hakkımda daha neler anlatacağım.:P Ama yok yok, bu müthiş falan değil, vasat, emin ol. Ben sana gerçekten beğendiğim çizimlerimden birini mail atacağım az sonra, beni ona göre değerlendir lütfen.;-)

Evvelzamaniçinde, belki ben de şöyle diyebilirim bu çizim hakkında; düşüncelerimiz bile hiçbir zaman tamamen özgür değildir.
Bizim kelime oyunumuzdan haberdar mısın bilmiyorum ama okuduğum bazı yazılarından esin alarak bu oyuna katılımın bize yeni bir pencere açar diye düşünüyorum. Böyle bir paylaşım içine girer misin bizimle? Ne dersin?:)

Geveze Kalem dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Sevgili Geveze Kalem, evet, kelime oyununuzdan haberim var, takip ettiğim bazı bloglarda görüyorum. Yazmayı sevenler için güzel bir oluşum. Tabi ki içinde yer almak isterim, neden olmasın. Madem yazmayı da seviyorum, güzel olur. Bunun için ne yapmam gerek peki?

Geveze Kalem dedi ki...

Şimdi şöyle oluyor evvelzamaniçinde'ciğim, ikâmetgâh kağıdı, savcılıktan temiz belgesi ve 6 fotoğrafla linkimize başvuruyorsun...:P
Tabii ki sadece kelimemizle ilgili yazını yazıyorsun ve ben de seni www.kelimeoyununakatilanlar.blogspot.com blogumuza ekliyorum. Yazını yazdıktan sonra o kelimeyle ilgili açılan posta senin de yazını yayınlıyoruz ve oyuncularımız okuyorlar, işte böyle böyle böyle...:) İstersen oraya mail adresini ekleyebilirim ve böylece postlardan, yorumlardan bilgi sahibi olursun hemencecik.;-)

Esra dedi ki...

Tek kelimeyle (ya da tek sesle):
WOW!

Geveze Kalem dedi ki...

:)
Tek kelimeyle; teşekkürler!