Balmumundan Hayaller

|
Hayat nasıl da kovalıyor insanı...
.
Kovaladı kaçtım, kaçtım kovaladı... Bir baktım yine evimdeyim. Şimdi birkaç gün boyunca evde olmanın huzuruyla gülümserim muhtemelen. Sonra kovalamacanın tatlı heyecanını özlerim yine.
.
Sizde de olur mu bilmiyorum ama ben gelecekteki bir tarihe hedef koymadan katlanamıyorum hayatın kovalamacasına. Şimdi önümde birkaç hedef var, kısa bir soluklanmanın ardından o hedeflere doğru yol tutmaya devam edeceğim.
Yazmayı özlediğim bu on gün boyunca, okumaya daha fazla zaman ayırma şansım oldu. Yanılmıyorsam ilk kez bir tatilde üç kitap bitirdim. Adı 'tatil' aslı 'yorgunluk' olan bu sürede, dinlenebildiğimi fark edebildiğim tek zaman, kuzunun öğle uykusu uyuduğu saatlerde kitap okumaya vakit ayırabildiğim zamanlar oldu. Yoksa, bence 'en özlü sözler' içinde yer alması gereken cümle şudur ki, "Çocukla tatil olmaz!" :)) Tamam, onlarsız da olmuyor ama hayat bana ne zaman hem kuzumla olabildiğim hem de gönlümce dinlenebildiğim bir tatil şansı sunacak bilemiyorum. Mümkünse bu çok yaşlanmadan gerçekleşse diyorum. Hani şu 'secret' meselesi var ya, ben onun adını kendimce değiştirdim; 'Balmumu Hayaller' koydum adını. Bilirsiniz, gerçeğe çok yakın heykeller yapılır balmumundan. Şekil alması kolaydır, kolay deforme olmaz, detaylarla dilediğinizce oynayabilirsiniz. Ben de hayallerimi balmumundan yapıyorum artık; karşımda o kadar canlı duruyorlar ki, neredeyse o hayali yaşadığımı sanacağım kadar netleşiyor tüm görüntü. Ve gerçekleşmesi an meselesi oluyor.
Şimdi gözlerimi kapayıp, sakin ve dinlendirici, özlem duymama gerek olmayan, verimli ve çok keyifli bir tatil hayali şekillendireceğim balmumundan. Müsadenizle... ;-)


.


9 yorum:

Ebru Oğuş dedi ki...

o hedefler içinde yeniden yer alabilmek dileği ile...

Butterfly dedi ki...

Seni özlediğimi fark ettim, tatilde olduğunu bilsem de, acaba bir yazı gelmiş midir diye hergün baktığımı... Hayallerini hedeflerine dönüştürme keyfini de yaşaman ve yazman dileği ile çok ama çok dinlen gel, seni ve kuzuyu kucaklıyorum..

OzLeM dedi ki...

"Tatil dönüşü evde olmanın huzuru" cümlesi ve ona eşlik eden gülümseme... Uzun tatillerden sonraki eve dönüş halim tam bu olur benim de.
"Çocukla tatil olmaz" kısmını 3 yaşı geçtikten sonra biraz daha yumuşatabiliyorsun sanırım. Oluyor ama tabi gene de özlediğin gibi değil. Bu sene 4 yaşı deneyeceğiz bakalım biz.
Ay iyi oldu döndüğün, pek bi yalnız hissetmiştim kendimi 8-)

Kremali'nin annesi dedi ki...

Cok hossunuz! Tevafuk mu yoksa bilhassa mi sectiniz bilemiyorum ama, sanki resimdeki anne de balmumundan hayallere dalmis, hatta bizzat balmumlasmis gibi gorundu gozume:)

Sevgiler,
Ayse Sule

şule dedi ki...

gevezecim, cok yil yok onunde merak etme. ben gecen yil oziyle birlikte gercek tatile cok yakin bir tatil yapabildim mesela :) biraz daha buyusun, arkadas edinsin, o zaman keyfince kitap okuyup dinlenebilecek zaman bulabileksin, merak etme.

Geveze Kalem dedi ki...

Ebru,
Hedefimden kaçamazsın artık zaten.;-)

Butterfly,
Valla dinlenmek hayalmiş sahiden. İnşallah yakın zamanlarda...;-) Ben de çok öperim...

Özlem,
Bana 2 yıldır bu söyleniyor; dur bak biraz daha büyüsün rahatlayacaksın. Off daha ne kadar büyümesi gerekecek?:/ Ama yine de şu cümleyi hiç unutmuyorum; onun bu zamanlarını çok özleyeceksin.
Valla öyle oluyor ve sanırım bu yüzden daha kolay katlanılıyor zorluklara.

Ayşe Şule,
O balmumu anne benim.:)) Ve yanındaki bal'da oğluşkam.;-)O bal olunca beni de muma çeviriyor işte böyle.:))
Sevgiler...

Şule,
Eğer sen bile Ozan gibi bir çocukla rahat tatil yapamamışsan benim işim çok zor görünüyor. Yani ne bileyim okuduğum kadarıyla Ozan çok aklı başında, söz dinleyen ve yaşından büyük davranan bir çocukmuş gibi algılanıyor. O bile seni zorladıysa, lâf anlamaz-dinlemez oğluşla ben ne zaman mesut bir dinlence içine girerim kim bilir?:(
Sevgiler...

Kremali'nin annesi dedi ki...

O tombisi tanimaz olur muyum hic:)) Ama itiraf etmeliyim ki, bir senede bu kadar buyumesi hayranlik uyandirici. Maasaallah, ona da onu boyle guzel besleyen annesine de:)

Sevgiler,
Ayse Sule

şule dedi ki...

gevezecim iki sule arasinda kaldin, cabuk dilek dile :)

ozan uyumlu bir cocuktur ama surekli birlikte birseyler yapma istegindeydi eskiden, kendi basina oyun kurmaz, mutlaka birlikte oynamak isterdi, dolayisi ile kitap okuma, iki dakikaligina da olsa gozlerini kapatip gunesin tadini cikarma gibi bir luksum yoktu ama artik oglum adam oldu, arkadas grubu var, onlarla takiliyor ve ben de canim ne isterse onu yapabiliyorum :) az kaldi az, sık disini...

Geveze Kalem dedi ki...

Ayşe Şule,
Çok teşekkür ederiz, maşallahları depoladık.;-)
Ama ben de itiraf etmeliyim ki bu kadar çabuk büyümesi konusunda, dikkate değer bir çabam yok. Hayat...;-)

Şule,
Diledim bile.:))
Hah işte, kendi kendine oyun kuramama meselesi en çok beni yoran. Tecrübeye kulak verip, sabırla bekliyorum.;-)
Sevgiler...