Yaz Suskunluğu

|
.
Severim yazları, hatta çok. Ama bir özrü vardır; adamı yersiz mutlu eder.:) Mutluluk da yazının düşmanıdır çoğunlukla. Eğri oturup doğru konuşalım, şöyle hafiften bir depresyon hali, küskünlük, kırgınlık, keder, tasa, hüzün değmişse hayatımıza bir yerinden, kalem nasıl da dolanır kağıt üzerinde değil mi? Kelimeler en çarpıcı kostümlerini giyinir, takıp takıştırır ve raks eder yazı boyu birbiriyle.
İstemeden uzaklaşırım yazları bu şölenden. Kışın sevmediğim o en gri günleri, hazine gibi görünür gözüme. Kara bir bulut telvelenmiş gökyüzüne, yağmur ha yağdı ha yağacak, ocakta usul usul kaynayan bir demlik sızılarını hatırlatırcasına cızırdar, sakindir ev, sıcaktır...
Beyninin içinde dolanan kelimelerden biri yörüngesinden çıkar ve düşer önündeki ak sayfaya. Sonra sokaklar, vadiler, dağlar, nehirler boyu dolana dolana seyreden bir tren edasında sıralanır cümleler...
Kısacık yaz günleri yine geçip, bitecek. Şimdi ruhu canlandırma mevsimi. Kaçırmamak gerek. Yazı 'dost'sa eğer, nasılsa yeniden dönüp gelecek...
Geveze Kalem güneşe teslim olmaya gidiyor.
Sevgiyle...
.

Fotoğraf: Barış'ım kuzum

17 yorum:

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Yazı 'dost'tur kendine dost olanlara. Terk etmez gelir eni sonu düşer o ak sayfaya bir bir sözcükler.

Sen dinlendir, arındır ruhunu. İyi tatiller... Ve o kuzuyu da yerim. Kalorisine neyin bakmadan hem de.:))

Ebruli dedi ki...

Sanirim tatil hazirliklari mi var?

Tatilde; dusunmeden, yazmadan sadece dinlenmek, gezmek, eglenmek lazim degil mi ama?..

Eger tatil varsa ufukta; sana iyi tatiller, darisi basimiza...

Tabiat Ana dedi ki...

ah iyi tatiller ve maşallah:) kuzu bey

Kremali'nin annesi dedi ki...

Allaaaaah! Tutmayin beni, atacam kendimi serin sulara, patlatacam sisme botunu, mecburen bana sarilacak o kuzu, ben de ona:))
Cok ama cok tatliymis gurescimiz be annesi! Biraktigin yorumda ne demek istedigini simdi daha iyi anliyorum. Kirkbirbucuk kere maasaallah!

Bol keyifli, guzel bir tatil diliyorum hepinize. Arada hava kaparsa yaziver de gec buldum cabuk kaybettim olmayayim burada:)

Sevgiler,
Ayse Sule

Butterfly dedi ki...

iyi tatiller canım, güneşi içine doldurup gelirsin artık bir kış yetecek kadar olsun lütfen:) sevgiler.

sessiz balik dedi ki...

seni yazılarını özleyeceğim arkadaşım
iyi tatiller

ama ama bu kuzu da çokkk tatlıı

Unknown dedi ki...

oooohh Barış efendideki keyfe bakın:)) İyi tatiller Sema'cım, tadını çıkart doya doya.

Ayşegül Taştaban Erzincanoğlu/ Behçet dedi ki...

İyi tatiller, bu arada kuzuda tam kuzuymuş.. Dünya tatlısı bir şey..
Sevgiler

Pilli Petro dedi ki...

iyi tatiller ama özletme kendini:))bu arada ben bu kuzuyu yerim ya :)

Derin Sularda dedi ki...

Hımm, buralar çok sessiz kalacak şimdi ya... ama iyi eğlenceler sana tadını çıkar güneşli güzel günlerin.. O minik kuzuyuda öperim çok çok.

Zamandan Sızan dedi ki...

Sema sevgili ikizlerim yaşam zamanımız başladı güneş kum deniz yanımızdada sevdiklerimiz aylardan haziran daha ne olsun..mutlulukla hatırladığın tatillerden olsun..
doğum günü mesajın için tekrar tşk ler..

Esra dedi ki...

iyi tatiller. Baris'in keyfine diyecek yok. :-)

elektra dedi ki...

amanınnn, tam yemelik bir kuzu buldum suda.:)
iyi tatiller gevezecim. dönünce tık tıklarsın artık bizleri. güneş dolsun günlerin...

bir varmış iyi ki varmış dedi ki...

depola ışığı bedenine beynine yüreğine ki ısınsın için ama bu arada unutma bence yaz akşamı ılık rüzgar hafifçe uzaklardan gelir gibi ruhunu coşturacak bir müzik(norah jones mesela ) üzerinde tiril tiril bir elbise elinde kahve barış uykuda ev sessiz saksıda bir fesleğen yorgun günün ardından tatlı bir bel agrısı hani şu koltuğa sırtını koyduğun an geçeninden .yanıbaşında minik bir abajurdan sızan ışık yazdırmazmı sanıyosun bunlar sana .Sen adını unuttun galiba geveze kalem .geveze ve tatlı arkadaşım ben senin kaleminden dört mevsim umutluyum .Yeterki bir kibrit ışığı kadar kıvılcım düşsün içine .Ben bir gelebilsem yanına mesela bir yaz akşamı kahvesine .Yazmazmısın yapacağımız birbirimizi sustururcasına sohbetin ardından mesela :)yaaa barışın şifresini ver bana tatlı tatlı bakıyordum oğluşuna .Hayat bir mola verirse etrafımdaki koş koşlara gelicem yanına arkadaşım.gerçi gelemesem bile geliceğimi vaat etmekte hoşuma gitmiyor dersem yalan olur.Bir umuttur yaşatan insanı .ŞULE

Göz dedi ki...

O lokum ayakları benim için ısır!
İyi tatiller Semacım. Keyfini çıkar.

Ebru Oğuş dedi ki...

güneşe birlite teslim olmak ne güzelmiş gevezem... yine yapalım!

Geveze Kalem dedi ki...

Tatil bitti, döndük. Dönüşte bloğumun ziyaretçileri olduğunu görmek sevindirdi beni. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Umarım sizler de yaz suskunluğunda değilsinizdir de kaldığımız yerden sürdürürüz sohbetlerimizi.;-)
Sevgiler...