Sobe! 187 :)

|
Aslında kitabı bitirdikten sonra hakkında düşündüklerimi karalamak istiyordum ama sevgili Sessiz Balık beni, şu anda okuduğunuz kitabın 187.sayfası konusunda sobelemiş, o yüzden hemen onu yazmam gerek.

Cümle gayet ilginç.(!):)

''Virman 28.400, Dış İşlemler havale: 539.947 Dolar... 2001 yılında; Yasin Kadı:107.947, Caravan:85.252, Sağlam İnşaat:9500, Dış işlemler havale:84.252, Caravan:74.128 Dolar...''

Hayır efendim, envanter okuduğum falan sanılmasın. Muhasebeyle hiç işim olmaz benim. Hatta şu 'envanter' kelimesini bile yazdıktan sonra nasıl bildiğime hayret ettim. Doğru yazdığım konusundaysa hâlâ şüphelerim var.:p
Bu cümle şu sıralar vakit yaratmaya çalışarak heyecala okuduğum ve ziyadesiyle aydınlandığım(!) Ergün Poyraz'ın Musa'nın Çocukları Tayyip ve Emine kitabının 187. ayfasının ilk cümlesidir.

Açıkçası henüz o sayfaya gelmediğim için, cümleyi okuduktan sonra konu başlığına dönüp baktım, 'Masak raporunda tespit edilebilen hesaplar'la ilgili bilgilermiş bunlar.

Kim hangi görüşe yakındır bilemem ama her ne görüşte olursanız olun, gerçek belgelere ve arşive dayalı bu kitabı okumanızı, hele ki bahsedilen kişilere yakın duruşunuz söz konusuysa neye yakın durduğunuzu daha derin anlamaya çalışmanızı şiddetle tavsiye ederim.
Başta dediğim gibi, bitirdiğimde tekrar söyleyecek sözüm olacak. Şimdilik 'sobe' görevimi itina ile yerine getirmiş olmaktan mutluyum.:)))
Technorati Profile

2 yorum:

sessiz balik dedi ki...

sobe oyunuma katılım konusundaki itinan için çok teşekkür ederim.
ben de merak etmiştim "musanın çocukları" ne ola ki diye , içeriğini de pektabii. ilk fırsatta erkek kardeşimden alıp okuyacaktım daha da acele edeceğim,yakın durmadığım halde :)

Geveze Kalem dedi ki...

E en değerli kitabının Nazım Hikmet'ten seçmeler olduğunu yazan birinin 'yakın durduğunu' düşünmezdim zaten:))Hımm, sessiz balık hakkında bir şey daha öğrendik, erkek kardeşi varmış.:) Bundan önce edindiğimiz bilgi çocuk sahibi olmadığıydı. E kuru yaprakları çıtırdatmayı da seviyor, özet yapamaz... Güzel güzel, hakkında giderek bilgileniyoruz.;))