Bu bayram kimin?

|

Eğer sıcacık yuvanda gülümseyerek uyamışsan ya da yuvam diyebileceğin herhangi bir çatıya sahipsen, ya da yuvan zaten yüreğinde saklıysa, 'günaydın'larını paylaşabileceğin bir ailen varsa, ya da 'ailem' diyebileceğin herhangi birilerine sahipsen, ya da aile özlemini zaten hep içinde yaşatıyor ve sahip olabilme umudunu taze tutabiliyorsan, traşını olmuş, makyajını yapmış ya da en azından saçını daha özenli taramışsan, hiçbiri değilse bile aynaya en azından bu hayalle bakmışsan ya da aynan zaten baktığın herhangi bir yerse, yeni giysilerini, ya da eski ama temizlerini, ya da temiz değilseler bile her zamankilerini ilk kez giyiyormuş gibi hissederek özenle giydiysen, ya da çıplakken bile en yenilerle dolaşabiliyormuş gibi hissediyor, hissettirebiliyorsan, özlemle, umutla, mutlulukla birilerine ulaşma hayalin varsa, ya da hiç ummadıklarını aniden gülümseyen bir ifadeyle kapının öte yanında buluyorsan, ya da en azından bu hayali canlı tutuyorsan, onları sevgiyle kucaklayabilmişsen, ya da kucaklama isteğini dile getirmişsen, ya da en azından onların da gönlünde yatanın bu olduğunu bilebiliyorsan, gülebilmişsen, gülmek istemişsen, ya da gülmesen de bir gün gelip gülebileceğini biliyorsan, barışmışsan, unutmuşsan, ya da en azından bir gün için unutmayı dilemişsen, mutlu olabilmişsen, mutlu edebilmişsen, ya da en azından dilemişsen, en çok çocukların mutlu olabildiğini görmüşsen, göremesen bile biliyorsan, ya da hayal etmişsen, ya da zaten çocuksan, ya da kaç yaşında olursan ol çocuk ruhunu bir yerlerde saklı tutabiliyorsan, sevebilmişsen, sevdirebilmişsen, sevindirebilmiş ya da en azından birilerinin sevinemebilmesini dilemişsen, sana hüzün veren ziyeretlerde bile içinden yenilenme dilekleri geçirebilmişsen, yüreğinde hiç sönmeyecek bir yaraya sahip olsan bile bu yaranın da hafifletebileceği bir şeyler olduğuna inancın içinde saklıysa...
... ya da bu günü de yaşayabilmişsen...
Bu bayram senin...
İyi bayramlar...

8 yorum:

Butterfly dedi ki...

Bu bayramın, ve tüm bayramların artık benim ol(a)madığını biliyordum da, senin kelimelerin beni çok ama çok kanattı:(((

Geveze Kalem dedi ki...

Bu yazıda herkes var butterfly.
Aslında yanlış bir yerlere dokunduğumu düşündürttüğün için çok üzgünüm ve gerçekten ne yazacağımı bilemiyorum. Ama yine aynı şeyi tekrarlayacağım; bu bayram herkesin olduğu kadar senin de. Çünkü bu günü yaşama şansına sahip olanlardansın.
..ya da en azından...

Butterfly dedi ki...

Sen çok yaşa emi:)

Adsız dedi ki...

Yorumlaması zor yazı olmuş:( Boğazımda yutkunamadığım o his yine takılı kaldı..Hayırlı bayramlar..

Butterfly dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Geveze Kalem dedi ki...

Sevgili butterfly, sildiğim yorumunla ilgili bir açıklama yapmak gereği duyuyorum. Yayınlamamı istememişsin ama yorumların otomatik olarak yayınlandığını fark etmişsindir. Şimdi okur okumaz hemen sildim ama umarım senin adına geç olmamıştır.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

nefis bir bayram kutlaması
kaleminize ve herşeyden bu kalemi besleyen yüreğinize sağlık....
çok hüzünlü ama bir o kadar insan kalbini kucaklayan bi yazı

Geveze Kalem dedi ki...

Ne tuhaf, bana son derece umut ve mutluluk dolu görünen bu yazı birçoklarına hüznü çağrıştırmış. Evet, hüzün de karışıyor bu kokuya ama '...ya da... en azından...' mı koymalıydım yazının başlığını diye düşünüyorum, belki bu açıdan bakarak bardağın hep dolu tarafını görebilirdik.

'Kucaklayan' olarak görmeniz ne kadar sevindirici. Siz demek ki 'o'sunuz:-)