Sobe!

|
Sobelenmişim, sevgili sessiz balık tarafından.
Hemen icra edelim efendim. :)

Ben küçükken - büyümek isterdim. Büyüdüm, şimdi çocukluğuma dönmek istiyorum.
Aslında ben - valla aslı da sureti de 'ben'im işte! Çok saklayamam ki kendimi... :)
İlk kopyam - acemiceydi elbette. Orta ikinci sınıfta coğrafya dersinden çekmeyi denemiş, yüzüme gözüme bulaştırmıştım. Allah'tan oldum olası sınav kağıtlarının köşelerine resim çizen biri olduğumdan, sevgili coğrafya öğretmenim çizgilerimi özür olarak algılayıp, babama bana kızmaması için sözler verdirmişti. :)
En saçma huyum - aslında 'huylarım' demeliyim, öyle çok ki! Mesela asla farklı renk mandallar kullanarak asmam çamaşırları. Her çamaşır tek renk mandalla, eğer mümküse bütün çamaşırlar aynı renk mandallarla asılmalı. En vazgeçemediğim kombinasyon beyazları mutlak ve mutlak mavi mandalla asmaktır, niyeyse! :) Bir de aynı bardağı ikinci kez kullanmam. Yani -doğa koşullarında veya seyahat ortamında değilsem- her nerede olursam olayım su içtiğim bardak direk kirliye ayrılır ve bir sonraki su için yenisi kullanılır. :) Ayrıce, her ne koşulda olursa olsun masaya aynı tip tabaklar çıkarılır ve tabakta herhangi bir desen varsa hepsi aynı yöne bakar. Bir tek oğlumun takımı ayrı desenli olarak durur masamızda.:)) Herhangi bir yazı, çizim yapmaya başladığım bir kağıdı -ne yazık ki- en ufak bir pürüzünde yırtar atarım. Silgiyi yalnız eskiz çizimlerimde hamur silgi olarak kullanmışlığım vardır. Mesela uzunca bir süre uğraştığım bir bilgisayar çıktısını sırf bir renk doğru gözükmüyor diye atıp, düzeltilmiş yenisini alırım. Bu yüzden iş yerlerinde en çok kağıt, yazıcı kartuşu bitiren ben olmuşumdur. :) Eğik duran tablo ve çerçevelere tahamülüm yoktur, her nerede olursam olayım hemen düzeltmeye kalkarım. Of uzar da gider! Anlayın işte canım, takıntılıyım ben! :))
Bence cep telefonu - artık bir gereklilik. Ben kim nerede, ne yapıyor diye haber alamazsam çatlarım. Tüm aile bireylerimden aklıma estiği vakit haber alabilmeliyim. Yoksa kötü senaryolar çıkmaz aklımdan. (Bir takıntı daha!:))
Aşk bence - ahh aşk! :) Aslında sadece 16 aydır bildiğim bir duyguymuş meğer. :) Biricik kuzumun gözlerindeki ışık, kirpiklerinin ucunda taze bir çiğ tanesi, dudaklarında portakal çiçeği, bahar kokulu kuş kanadı perçeminde sarhoş olmakmış meğer aşk! Ben çok aşığım! Dünyaya her gün, her saat haykırmayı isteyecek kadar çok aşığım! Kalbimin kanat çırpışıyla anlıyorum bunu. Daha çok yazabilirim, çok!
En sevdiğim bloglar - tabii ki bu bloğumda ve Barış'lı Günler' de takip ettiklerim olarak yazdıklarım. Ama dur bakayım, epeydir güncellememiştim, belki eksikler vardır içlerinde. Hemen ekleyeyim. :)

Zinciri devam ettirelim, her ne kadar ben sobelemeden yazdıysa da sevgili butterfly'ı, yıldız yağmurları'nı ve SS'yi sobeliyorum. Aslında iki özel sobem daha var. Birincisi sevgili mavilimon. Valla bu işin hilesi aslında, ne zamandır güzelim gezi yazılarını okurken hakkında daha fazla nasıl bir şeyler öğrenebilirim diye düşünüyordum. Eğer hilemi görmezden gelir ve sobelenmeyi göze alırsa, -ve bloğunun karizmasını gölgeleyeceğini düşünmezse(;))- beni memnun eder.
Diğeri Barış'lı Günler'deki takip ettiklerimden, sevgili ikiz annesi Ebru. Zaten onun hep yazası var, bu dileğimi kırmaz, biliyorum. :)

5 yorum:

sessiz balik dedi ki...

bu arada Barış 'ın resimleri ile avunan ben ,ona aşkımı senin aracılığınla şimdi burdan iletirim. çok güzel bir bebek çok
ben sevgilimi aldatmaya onun için razıyım :)
sen nasıl aşık olmayasın ki annesi.

Geveze Kalem dedi ki...

Şu an ağzı kulaklarında bir anne modundayım:D :D :D

Ayşegül Taştaban Erzincanoğlu/ Behçet dedi ki...

Sen istersin de karizma falan kalırmı hiç... Ben de sobelendim ve yazarken çok eğlendim...

Butterfly dedi ki...

Valla kendi başına ebe-sobe olan biri olarak yazıyı dün gece okudum ancak yorgunluktan bişey diyemeden yattım, şimdi üstteki yazını daha tam okumadan önce bunu okudum,sen şimdi bir tek Barış'amı aşıksın yani;) bİR DE ŞU MANDAL İŞİNE ÇOK GÜLDÜM sEMA YAA BİZİM EVE DE GELSENE KESİN ÇILDIRIRSIN, ZİRA BEN ÇAMAŞIRLARI ASIP,TOPLAMAYI GÜNLERCE UNUTAN BİRİ OLARAK BALKONA ÇAMAŞIR ASMAMAK İÇİN İKİ TANE ÇAMAŞIRLIKLA EVİN İÇİNDE GEZEN BİRİYİM:) EVET EVET O DEDİĞİNDEN:) ÇALIŞKANMI DEMİŞTİN BANA:)))))) BİRDE ŞU BARBİE BEBEK İŞİNE UZUN CEVAP VERECEĞİM SANA AMA ŞİMDİ DEĞİL, EMİNİM ONU DA DUYUNCA ÇOK AMA ÇOK GÜLECEKSİN, SEN GÜLERKEN BEN ARTIK HANGİ DELİĞE SAKLANACAKSAM:) ÖPTÜM

Geveze Kalem dedi ki...

Ayşegül, gitti karizma:D

Butterfly, valla bir tek Barış'a aşığım.:) Ya belki de ben hiç aşık olmamışımdır, bilmiyorum ki!:))