Sayaçların Yaptırım Gücü

|

Birçok site ve blog sahibi, ziyaretçi profilini takip edebilmek için sayaçlar kullanıyor. Ben de bunlardan biriyim. Açıkçası önceleri sayfayı dinamik gösterdiği için -bir nevî süs olsun diye- kullanmıştım. Ama sonradan özellikle google aramalarındaki sonuçlar beni güldürdüğü için takip ettim. Birçok blog yazarı bunu post konusu yaptı ve ben her seferinde kahkahalarla okudum.

Kendi sayacımı takip ederken de aynı şekilde kahkahalarıma engel olamıyorum; google amcaya sorulan sorular, verilen emirler ve Güzin Abla muamelesi gösterilmesi ziyadesiyle komik. Ama benim bu postta paylaşmak istediğim bu değil.

Bazen yazılarıma atasözlerinden, yazarlardan, şairlerden, düşünürlerden alıntılar eklerim. Eğer bunu yaptıysam, alıntının sahibini mutlaka belirtirim. Onun haricindeki tüm kelimeler, cümleler benim düş dünyamın, edebiyata olan ilgimin, ve fikir makinamın ürünüdür. Ancak buna inanmayan birçok kişi var sanırım.

Sayaçlarda rastlamaktan en hoşlandığım şey, kendi cümlelerimin google'da sorgulanması oluyor. Ne komik değil mi?:) Neredeyse kendimi bir şey sanacağım.:P

Cümlelerimin google'da sorgulanmasının en güçlü sebebi, "Bunu nereden çaldı?" sorusundan kaynaklanıyor olmalı diye düşünüyorum. Ama niye çalayım ki? Kendime yetecek ölçüde düşünebilen bir insanım ve öyle ya da böyle bunları kelimelere, cümlelere dönüştürebiliyorum. Kimisi beğenir kimisi beğenmez. Kimisi değerli bulur, kimisi değersiz, önemsiz... Ama en nihayetinde bana aittirler, ben düşünmüşümdür ve yalnız bunun için bile kendimce değerli olduklarını düşünebilirim.

Başka ihtimaller de var tabii. Mesela bana en çok "....'yla ilgili hikayeler, cümleler vs." yazarak ulaşıyor bilinmez okuyucu. Hatta kimi zaman aynı cümle başka IP numaralarından yoğun olarak sorgulatılıyor. Muhtemelen bunlar da öğrenciler ve ödev search ediyorlar google'dan. Belli ki öğretmenleri ödev vermiş ve sınıfın en 'akıllı'ları muhteşem öğretmen google amca'dan küçücük bir destek rica ediyorlar.(!) Vay tembeller!:) Ama inanın ki dert değil, eğer alıntı(!) yaptığınız yeri kendiniz yazmış gibi yutturabiliyorsanız, buyrun hayrını görün.;-) Muhtemelen bu okuyucu profili de, "Aman hoca anlar manlar, araştıralım bakalım bu cümle bilinen birine ait miymiş?" diye sorgulatıyordur masum cümlelerimi.

Bu yazı, cümlelerimin bana ait olduğuna inanmayanlara bir eleştri yazısı değil. Tam tersi teşekkür yazısı. Sizler ne niyetle sorgulatırsanız sorgulatın,önemli değil, ama ben ısrarla bana inanmadığınızı düşünmeye devam edeceğim. Çünkü bu bile kişinin 'havaya girip'(;-)) daha iyisini yapmak üzere uğraşması için bir sebep. Bu yazıdan sonra google sorgulatmalarınızı kesmeyin olur mu? Sayenizde yazma heyecanımı hep taze tutabiliyorum.:)

Sevgiler...






6 yorum:

Pilli Petro dedi ki...

çok güzel ya :))

ozgurruya dedi ki...

Sorgular başlı başına komedi. Benim bloguma da googleda arama yapıp gelenlerin hangi kelime ya da kelime öbeklerini arattığını gördüğümde güldüğüm, hatta "vay be böyle aratınca ilk sırada benim blogum çıkıyormuş" dediğim anlar oldu :D:D:d Hoşuma gitmiyor da değil hani :D

Gülen Tezer dedi ki...

Ne kadar acemiyim.Böyle bir şeyden şu an itibariyle haberdar oldum ama sadece komik bir durum olduğunu anlayabildim şimdilik.
Eğitim-öğretim sisteminin ancak bu kadar olduğu, tv kirliliğinin azami derecede yaşandığı güzel ülkemde düşsel ve edebi gücünüzün bu kadar zengin olduğuna inanmakta güçlük çekilmesi şaşırtıcı bir sonuç değil maalesef:(
Oğlunuz çok güzel gülen bir çocuk.Hayat bu; hepimiz gibi o da elbet düşecek kalkacak.Bu deneyimleri sonucunda siz ve anneniz gibi 'öğrenmiş' mutluluklarla geçmesini diliyorum hayatının.
Sevgimle..

Not:'..ama ben ısrarla bana inanmadığınızı düşünmeye devam edecğim.'
Beni inanmayanlar listesinden çıkartır mısınız :)

Geveze Kalem dedi ki...

Bekriya, :)

Özgür Rüya, insanın kendini önemsemesi için bir sebep.;-)

Gülen, önce oğlum için dilediğin dileklere yürekten teşekkür ediyorum.:)Ayrıca bak daha neler öğretiyor bu blog alemi insana.;-) Ve de ayrıca sen zaten listede henüz yoktun.;-)
Sevgiler...

Cocukla Cocuk dedi ki...

çok alem sonuçlar çıkıyor istatistiklerden.
Senin kelimelerin çok özel ve güzel Geveze Kalem.

Geveze Kalem dedi ki...

Çok naziksin, çok teşekkürler.:)Gerçekten Türkiye'deki insan profilini görebilmenin en eğlenceli yollarından biri.:))