Susuyorum, susuyorsun, susuyor...

|
SUS!
Ne komik değil mi? Birine 'sus' diyeceksin, o da susacak!
Kimi susturabilmiş ki bu zihniyet yüzyıllar boyunca?

Kimler zindanlara atılmış, kimler cezaevlerine konulmuş, kimler kelepçelenmiş, kimler işkence görmüş de susturabilmişler mi?
Adamın elinden işini, gücünü, evini, barkını, geleceğini, umutlarını almışlar da, kalemini alabilmişler mi? Kimlerin dilini sökmüşler de susturabilmişler mi?

Yüzyıllardır birileri "Sus!" demiş, birileri direnmiş. Hatta SUS dedikçe daha da dillenmiş.

Şimdi bu saçma sapan kapatma kararıyla "Susun!" mu denmeye çalışılıyor? E peki susalım; öykülerimizi burada yazmayalım, dantellerimizi burada tanıtmayalım, pastalarımızı burada tarif etmeyelim, fotoğraflarımızı burada sergilemeyelim, çocuklarımızın günlüklerini yine eski yöntemle tutalım... e olur, bir şey kaybetmeyiz biz. Ama bilmem farkında mısınız, siz bu kararınızla uyuyan deve bir çimdik daha attınız. Aman diyeyim, bizim oramızı buramızı böyle döner gibi kırparsanız, yarın öbürgün 'yandaş'larınızı düşümeye zorlarsınız. Sonra mazallah oyları kimden toplarsınız?

Neyse efendim, sözün kısası bendeniz şimdilik

www.gevezekalem.wordpress.com

adresinde ikamet etmekteyim. Çatıyı bacayı daha onarmadım ama yine de beklerim.:)) Buluşmak dileğiyle...

5 yorum:

Büşra Yürekli dedi ki...

bisey sorabilir miyim recep hilmi.
bütün bilgilerimizi arşivimizi başka bir bloğa nasıl taşıyabiliyoruz. bu konuda bilgi verebilir misin?
sen yapmıssın bu arada. hayırlı olsun :)
ama ben yine de kendi bloğumda kalmak isterdim...çok kötü ve üzücü

Geveze Kalem dedi ki...

Recep Hilmi kim bilmiyorum ama madem benim bloğumda sormuşsun bu soruyu, ben cevaplayayım öyleyse.:))
Blogunu açtıktan sonra YÖNET bölümünden İÇE AKTAR'ı seçiyorsun ve yönergeleri takip edince tüm yazı ve yorumlar aktarılıyor.(Fotoğraflar hariç.)

Gülen Tezer dedi ki...

Sevgili Geveze Kalem;
Güzel yazan geveze kalem..
Tam da 'Yazıyorlar.Çünkü' başlıklı yazının üzerinden bir kaç gün geçmişken..Susmaya inat ettiğim bu günlerde her şeye alışıldığı üzere buna da alışırlar düşüncesini destekler nitelikteki bu zorakilik, bu itaat emrinden, bu 'kaybolmuşluk' hissinden hiç hoşlanmadım..Blog kapanmasına olan bu tepkilerin günlük hayattaki haksızlık ve insani değerlerimize karşı uygulanan insanlık dışı yaptırımlara da gösterilmesi dileklerimle seni seviyorum..

Geveze Kalem dedi ki...

Gülen senden biraz daha ses çıkmasaydı, bir çağrı postu yayımlayacaktım. Hemen bana mail adresini atar mısın? gevezekalem@gevezekalem.com

Sana dair sözlerime burada devam etmek istemiyorum, mailden yazacağım. Burada sadece yorumuna değineceğim; o kadar önemli bir konudan bahsetmişsin ki. Ben de son derece şaşkınım, başka meselelerde arkasını dönüp yürüyerek gidebilecek karakterde olan birçok kişi, söz blog kapatılmasına gelince nasıl da atak davranıyorlar. Umarım, umarım bu mesele gelecekte bizi bekleyen tehlikelere karşı bir öngörü oluşturabilmiştir kafalarında.

Gülen Tezer dedi ki...

Geveze kalemim;
Burada sadece yorumuna değineceğim; o kadar önemli bir konudan bahsetmişsin ki. Ben de son derece şaşkınım, başka meselelerde arkasını dönüp yürüyerek gidebilecek karakterde olan birçok kişi, söz blog kapatılmasına gelince nasıl da atak davranıyorlar. Umarım, umarım bu mesele gelecekte bizi bekleyen tehlikelere karşı bir öngörü oluşturabilmiştir kafalarında.

Bunu çok iyi anlamadım :( zamanın varsa postada açıklar mısın?