Hey Gidi Dostlar...

|

Sevgili Dost,
Senden bahsediyorum, ve senden, senden, hatta senden de. Sonraki dönem dostlarım; sen, sen ve bir de sen. Ve yeniler... sen, sen! Belki sen de...
Biliyorsunuz kimler olduğunuzu değil mi? Evet sizleredir bu yazım. Belki hiçbiriniz görmeyeceksiniz bu satırları, ne önemi var ki?

Önce sormak istiyorum, neden beni 'dost' olduğunuza inandırdınız? Eğer öyle olsaydınız bugün sol yanımın neden acıdığını bir tek siz biliyor olurdunuz değil mi? 'Çiftini bul' kartlarımın bir eşi sizin çantanızda durudu; konuşmasam da çıkarır gösterirdim birini, alıp bakınca sizdeki tekini, anlardınız ne hissettiğimi.

Hey Dost,

Hani bir zamanlar "iki elim kanda olsa gelirim"di dostluğumuz bizim için. Dur bakayım, düşünüyorum da ben bunu sizin dilinizden hiç duymadım. Demek ben söylemişim, duvara çarpmış ve yine benim sesimmiş bana dönen. Ne acı, hep ben mi 'iki elim kanda olsa gelirim,' demişim yani?

Ah Dost, anlıyorum şimdi; aslında siz değilmişsiniz beni 'dost' olduğumuza inandıran, benmişim, yalnız ben! O zaman sevgili Dost, ben dostluğu meğer başka kapılarda aramışım. Öyle bir dost istemişim ki, öyle bir dost... Bunu sizlerde yaratmaya kalkmışım! Elim her boş döndüğünde küsmüşüm. Ah ne hata! Dostum şuracıkta dururken, tam yanımda, tam karşımda, tam içimde dururken, ben onu görmemişim, duymamışım. Bir ben varmış bende benden içeri, onun haykıran sesini sen sanmışım.

İnsan bu kadar mı göremiyor kendini?

Sol yanım acıyor ve ben biliyorum nedenini. Çiftini bul kartlarımın biri elimde, diğeri içimde; elimdekine bakıp, içimdekine dönüyorum, anlıyorum hislerimin nedenini. Biliyorum artık sağlam tutacağım eli.

Hey Dostum, dışarıdaki Dostum,
Sana çok teşekkür ederim, bana içimdeki gerçek 'Dost'un varlığını gösterdiğin için!
Farkında değilsin, değil mi?
Ne önemi var ki...

11 yorum:

Goddess Artemis dedi ki...

Dost'a ve dostluğa dair en güzel satırları Khalil Gibran yazmış.

Geveze Kalem dedi ki...

'Eşzamanlılık'... Yine hatırlatıyor kendini bana...
Bir şeyi görmen gerekiyorsa, evrendeki o gerçeğe ilişkin her gerçek eşzamanlı seriliyor önüne.
Vesile oldun Sevgili Artemis, çok teşekkür ederim.
Halil Cibran'dan bir alıntıyı ben de Lotus Çiçeği yazımda dile getirmiştim. Okumadıysan, belki Cibran'ın o satırları da dokunur sana.
Sevgiler...

Belgin dedi ki...

Gevezem, varlikliysan, saglikliysan etrafinda dost cok, ama gercek dost bunlari yitirdigin anda meydana cikiyor ve dostlugunu ispatliyor. Umudumuz gercek, kötü gün dostlarimizi böyle bir sey olmadan taniyabilmek. Dostlarin en iyiside, galiba icimizdeki dostumuz, ona iyi bakalim:)

Sis dedi ki...

acı bir gerçeği böyle güzel sözcüklerle okuyunca içim acımadı nedense.
beyninize kaleminize sağlık

Adsız dedi ki...

Döktürmüşsün ve de tüm kartları açmayıp masaya dökmüşsün... ellerine sağlık

sufi dedi ki...

"Dost seni toprağa vermez
Gel gidelim dosta gönül"diyorlar. bize; bizi toprağa vermeyecek dostlar gerek dostum. Gerçek dostunu bulanlardan olalım bir gün inşaallah.ellerine ve yüreğine sağlık.Sevgilerimle dilek.

Geveze Kalem dedi ki...

Belgin, bakalım bakmasına da, bakmayı öğrenmek kaç vaktimizi alır acaba? Bir ömür mü?
Sevgiler...

Sishyphos, yanılsamanın içine fazla düşünce gerçekler biraz can sıkıcı oluyor galiba.;-) O gerçeği duyunca canın sıkılmıyorsa, o zaten senin de gerçeğindir.
Çok mu karışık oldu, ne?:)
Sevgiler...

Sardunya, masamın üzerinde öyle çok kart yığıldı ki artık, altındakileri unutmak üzereyim.:P
Sevgiler...

Sevgili Dilek az önce yazını okudum, yazacak cümle bulamadım. Bazen insanların tek nefeste, bir seferde bu kadar akışkan yazılar çıkarmasını hayretle takip ediyorum.Devamlılığı olsun dilerim.
Sevgiler...

ic sohbetleri dedi ki...

Belki sizin sesiniz gercekten de ulasmadi 'dost'unuza, onun sesinin de size ulasmadigi gibi.. Belki herkes kendi icinde yasiyor kavgalarini, kirginliklarini ve ozlemlerini. Ya da birbirinizin hic farketmeden soyledigi sozleriniz yakiyor canlarinizi, kiymik olup duruyor bir yerde.
O yuzden belki, kartlar tek saniyorsunuz ama oteki hala sol cebinde tasiyordur belki sizdeki kartin bir esini...

Gülen Tezer dedi ki...

Küs müsün benimle Geveze'm ??

Geveze Kalem dedi ki...

İç Sohbetleri,
Haklısındır belki de. Bunu düşünmedim değil ama yine düşüneceğim.
Sevgilerimle...

Gülen,
Allah Allah, niye ki?:)

Primarima dedi ki...

aslında siz değilmişsiniz beni 'dost' olduğumuza inandıran, benmişim, yalnız ben!
Ben en çok ama en çok bu satırları sevdim Geveze Kalem...ne kadar anlamlı ama.