Hiç İstemezdim...

|

İstemezdim böyle olsun; kalem küstü elime. Belki makasla aldattığım içindir onu.

Ama suçlu ben değilim, kalemim ne zaman görmezden gelmeye başladı beni, işte o zaman hep yakınımda duran makas sırnaşıverdi elime. Sonra bir gün bir baktım kalem kaçıp gitmiş, boşluğunu doldurdu anında makas.

İstemezdim böyle olsun...

İsterdim ki kalemimle makasım dost olsun.

Olmadı.

İnsan hep aynı insan; elinde ne varsa, kim varsa, yontmaya kalkıyor istediği biçime. Aşklarımızı bu yüzden yitiriyoruz, evliliklerimiz bu yüzden bitiyor, dostlarımıza bu yüzden sırt çeviriyoruz, çocuklarımızla bu yüzden didişiyoruz, ailemize bu yüzden kırılıyoruz... hep, istediğimiz gibi OLMUYORLAR diye.

Ben de yaparım bunu, e insanım, hatalarım var elbet. Bilmek yetmiyor bazı şeyleri, mesele uygulayabilmekte. Engin gönüllü olabilmekte. Olamıyoruz çarçabuk sihirli bir değnekle.

Yine yapıyorum, yine... Kalem düştü ya elimden, kaçtı ya benden uzağa, cup diye oturuverdi ya makas, kaleme kırgınlığımı makasa yüklüyorum; makasım kumaşlara öyküler yazsın istiyorum. Oysa ne de iyi biliyorum makasın sadece kesebileceğini...

Hep aynı hatayı yapıyoruz; biri elma diğeri armut! Ama biz elma yerken armutu, armut yerken elmayı özlüyoruz. İkisi de birbirine benzesin istiyoruz. Ne elmadan, ne armuttan kendilerine ait o eşsiz tatları alamadan yaşıyoruz.

Hiç istemezdim böyle olsun;

İsterdim ki hayatıma giren herkesin, her şeyin kendine özgü o bambaşka tatlarına doyayım. Hiçbirinde diğerinin verdiği mutluluğunu aramadan, sadece o 'şey'le yaşayabileceğim eşsiz duyguyu yaşayayım. O zaman ne ben kimseye (bir şeye) küserdim, ne de onlar bana.

Kalem bana küstü diyorum ya, haklıdır belki de aslında. Onun bana verebileceğinden çok başka bir şey bekledim. Şimdi de bunu makasa yapıyorum.

Değişmeliyim.

Yol uzun...

9 yorum:

Belgin dedi ki...

Gevezem, bence sen kalemi yanlis anlamissin, o sana inan hic küsmez, o sadece senin mesgul oldugunu görüp, kendini birazcik dinlenmeye almisti:)) Bence artik yeterince dinlendigini söylüyor sana ve onunla biraz daha fazla zaman gecirmeni istiyor/uz:))
Sevgilerimle

ABİ dedi ki...

kesin... yol uzun.:) ne yapalım, düşe kalka devam ederiz. değil mi?

sufi dedi ki...

Bir anne iki çocuğunu birbirinden nasıl ayıramazsa sen de kalemle makası ayırmadın aslında birbirinden.Belki de kalemi tutan ellerin sahibinin ekonomisine katkıda bulunmak için makas girdi devreye, sen de boyun eğdin.Kalemine söyle gevezem, "seni özleyenler var"de "senden çıkan manaların keimelerini yazacak olanı arayıp özlediğimizi söyle"Sevgilerimle.

Primarima dedi ki...

Senin kaleminde makasında öyle kuvvetliki ve öyle sevdırıyorki kendını :)
bunu biliyorsun, eline hangısını alırsan al onunla kaynasıyorsun.Küsmez bence...

etki alanı dedi ki...

O makas neler biriktiriyor biliyor musun?
Çantalar dolusu malzeme,yastıklar dolusu düşlerle dolu hayaller biriktiriyor...Hele bir düşünceleri dağılsın,bak bakalım o kalem ne kitaplar çıkaracak....
Bende birikenler de çoğaldı...Ama hala kaleme dökülmüyorlar....
Zamanı elbet gelecek canım...

Bir ödülün var bende,bildirilmesi gerektiği için bildiriyorum...
TüTü

Unknown dedi ki...

her iki sitenizide çok beğendim,siteme kaydettim,sevgiler

s. dedi ki...

(uzun bir aradan sonra)
ama böyle zenginleşmiyor muyuz? böyle gelişmiyor muyuz? böyle renklerimize renk katıp, başka renkleri de keşfetmiyor muyuz?
değişimin içindeyken ne gerek var değişmeye.
sevgiler...

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Kalem, hiç erbabına küser mi? Döner dolaşır yine parmaklarına dolanır. Sen ister makasla flört et, ister iğne iplikle fingirdeş...

Sen onu bıraksan, o seni bırakmaz. Zaten bırakmasın da. Makas, makaslığını bilsin de kalemin tepesini attırmasın bu arada. :)

Aşağıdaki öyküye de bayıldım bu arada.

Geveze Kalem dedi ki...

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Yorumlarınıza bile cevap veremeyecek kadar küskündüm kaleme. Umarım anlayışla karşılamışsınızdır.
Çok emin ve umutla beklediğim bir yazı çalışmamdan beklediğim sonucu alamamak küstürmüştü beni. Etkisi azaldı artık, küskünlük de eskidi.:)
Yeniden buluşmak üzere...
(Ve sevgili Dün Bugün, sizin sitenize bir türlü ulaşamıyorum. Bir süre sonra kendi kendini kapatıyor. Nasıl bir yol izlemem lâzım acaba?)
Sevgiler...