Sonsuzlukta...

|

“…Siz kimsiniz? Neden buradasınız?Amacınız ve kaderiniz ne? Yalnızca bir rastlantı sonucu yaratılıp, zamanın kısa bir anında yaşamak için doğup, sonra da yok olduğunuzu mu sanıyorsunuz? Neden daha önce yaşamamış olduğunuzu düşünüyorsunuz? Neden şimdi? Ve neden siz?

Bu dünyada binlerce hayat yaşadınız ve rüzgar gibi gelip geçtiniz. Her yüzü, her rengi, her inancı yaşadınız. Savaştınız ve sizinle de savaşıldı. Kral ve hizmetkâr oldunuz. Tayfa ve kaptan oldunuz. Fetheden ve fethedilen oldunuz. Tüm tarihi anlayışlarınızda var olan her şey oldunuz. Neden?

Hissetmek amacıyla, bilgelik amacıyla, tüm zamanların en büyük gizemini -kendinizi- tanımlamak amacıyla.

Nereden geldiğinizi sanıyorsunuz? Sadece tek bir hücreden evrimleşmiş, zavallı bir hücresel kütle olduğunuzu mu sanıyorsunuz? Öyleyse, gözlerinizin ardında öylesine derin ve kararlı bakan kim? Size benzersizliğinizi ve kişiliğinizi, karakterinizi ve hoşluğunuzu, sevme, kucaklama, umut etme, hayal kurma yeteneğini ve huşu verici yaratma gücünü veren öz nedir? Ve küçük bir çocuk olarak bile sergilediğiniz tüm zekâyı, tüm bilgiyi, tüm bilgeliği nerede kazanıp biriktirdiniz? Tüm bunları sonsuzlukta bir an kadar kısa olan tek bir yaşamda mı kazandığınızı sanıyorsunuz?

Siz bugünkü hâlinize zamanın enginliğinde birçok hayat yaşayarak ulaştınız. Ve bu yaşam deneyimlerinin her birinden, siz denen benzersizliği ve güzelliği oluşturmanıza yardımcı olan bilgeliği edindiniz. Zamanın sonsuzluğunda bir an için yaratılmış olamayacak kadar çok değerli ve güzelsiniz.

Ramtha

5 yorum:

Derinden dedi ki...

Keşke herkes bu farkındalıkla kendi özünde yansıması olan güzelliği karşısında görebilse ve egolarından sıyrılabilse.Belki de dünya daha sorunsuz olur

Adsız dedi ki...

Efendim merhaba. Renklitasarim ve gevezekalem maillerinizi kontrol ederseniz sevinirim. Bir ricam vardı. Çok teşekkürler.

Adsız dedi ki...

lutfen yazzzzzz seni okumak oyle guzel ve huzurlu ki...

Göz dedi ki...

Ihm.. Özledim Gevezem..

Geveze Kalem dedi ki...

Sevgili Adsız,
Öyle güzel bir cümleyle geldin ki, ne diyeceğimi bilemedim. Hemen bir yazıyla döneyim dedim. Denedim...ama yazamadım. :( Bir şey var bana hep dur diyen. Onu bir göndereyim, hemen döneceğim yazılara, söz.
Sevgilerimle...

Göz'üm,
Kaç keredir aklıma düşüveriyorsun biliyor musun? Hem de durduk yere...:) Hayatın neresindesin acaba? Yazışsak, görüşsek... :(